• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, hummus, zwarte bonen hummus, vegan lunch recepten, vegan fitfood

Dubbel proteïne hummus!

In dit recept voor zwarte bonen hummus mix ik twee peulvruchten. Zwarte bonen en kikkererwten. Peulvruchten zitten bomvol proteïne en andere gezondheidsvoordelen!

Eat your protein or stay hungry...

Ooit las ik in een magazine een uitspraak: “eat your protein or stay hungry”. Dat is ook echt zo! Ik probeer bij iedere maaltijd zeker 20 gram plantaardige proteïne binnen te krijgen. Hoe dan? Nou ik maak bijvoorbeeld 2x per week mijn eigen hummus. Veel gezonder dan die vette hummus uit de supermarkt. Die bevat namelijk soms wel 24 gram vet! Dit recept maakt een grote bak zwarte bonen hummus en is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.


Ingrediënten:

  • 400 gram kikkererwten (uitlek 265 gram)

  • 400 gram zwarte bonen (uitlek 265 gram)

  • 1 el tahin

  • 2 teentjes knoflook, gepeld

  • zout / peper / pittige paprikapoeder naar smaak


Lek de zwarte bonen en de kikkererwten uit. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en mix tot het een smeuïge massa is. Ik voeg in dit recept geen olijfolie toe maar een beetje aquafaba uit het kikkererwtenblik (vocht) om het wat smeuïger te maken!

Check ook mijn andere hummus recepten eens:

Geef een reactie