• Bericht reacties:0 Reacties

Ik kreeg een hele leuke vraag van iemand op Instagram: Weerstand opbouwen bij kinderen. Hoe doe je dat?

De meeste kinderen staan tegenwoordig te ver af van de natuur in mijn ogen. Ze zijn zo bezig met beeldschermen dat ze de echte werkelijkheid uit het oog verliezen. Ik geloof dat loskoppeling van de natuur bijdraagt aan depressie en veel meer andere problemen.

Teaching children about the natural world should be seen as one of the most important events in their lives

Waarom is weerstand zo belangrijk?

Weerstand maakt je weerbaar en sterker. Met een goede weerstand is je lichaam beter in staat om ziekmakende bacteriën en virussen te bestrijden. Een goede weerstand zorgt er ook voor dat je jezelf krachtig voelt en energiek.

vegan, green comfort food, linda meijers, weerstand opbouwen bij kinderen, vegan kinderen, weerstand kinderen, weerstand maakt weerbaar

Doe je jas aan anders vat je kou!

Ken je de opmerking: doe je jas aan als je naar buiten gaat anders vat je nog kou? We dragen altijd veel kleding als het koud is waardoor ons lichaam niet gestimuleerd wordt en onze bloedsomloop in een slechte conditie blijft verkeren.

Als Jane zonder jas naar buiten wil of even op blote voeten met 0 graden naar buiten wil dan mag zij dat. Van kou word je niet ziek maar weerbaar. Ziek worden van kou zit in ons volwassen hoofd. Kinderen denken niet zo, die hebben er plezier in. Het is goed voor de bloedsomloop. Voor korte, actieve periodes buiten is het goed niet teveel kleding aan te trekken. Je traint zo je lichaam en je mind met behulp van de kou.

Ons onderwijssysteem is helaas niet gericht op geluk, gezondheid, kracht of een diepgaande controle over ons zelf. Daarom ben ik een voorstander van zo natuurlijk mogelijk opvoeden. Leer als ouders je kinderen te houden van de natuur, van buiten zijn. Laat zien hoe planten groeien en leer ze alles wat leeft lief te hebben. Het is tijd dat we ons weer met de aarde verbinden!

vegan, green comfort food, linda meijers, weerstand opbouwen bij kinderen, vegan kinderen, weerstand kinderen, weerstand maakt weerbaar

Weerstand en voeding

Qua voeding ben ik een voorstander van zo weinig mogelijk geraffineerd suiker. Suiker is een zeer verslavende en ongezonde drug die een negatief effect heeft op kinderen. Ik gebruik als alternatief vaak agave siroop, kokosbloesemsuiker of fruit. Zorg dat je kind net als jij zelf zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding binnen krijgt en natuurlijk 100% plantaardige voeding. Voeding zonder dierlijke hormonen, antibiotica of een teveel aan verzadigde vetten ;). Heb je mijn artikel ‘kinderen aan de plantaardige melk‘ al gelezen?

Ademhaling bij kinderen

Kinderen tot 7 jaar ademen van nature door hun buik. Buikademhaling is een teken van ontspanning. Vanaf een jaar of 7 ervaren kinderen helaas vaker stress en ontwikkelen ze een borstademhaling. Borstademhaling is een stuk ongezonder. Het zorgt ervoor dat je eerder moe bent, weinig energie hebt en vatbaarder bent voor ziektes.

Om stress te verlichten bij kinderen kun je leuke ademhalingsspelletjes doen. Kinderen worden zo zelf bewuster en zijn minder vatbaar voor verkoudheden.

Bellenblaasspelletjes zijn een goed bijvoorbeeld van zo’n spel: grote en kleine bellen blazen. Ik gebruik bij Jane vaak voor het slapen gaan de meditatie app. Hier staan speciale kindermeditaties op waarvan kinderen erg rustig worden en beter inslapen.

Bronvermelding:

Geef een reactie