• Bericht reacties:2 Reacties
vegan, green comfort food, vegan pompoen taart, vegan pumpkin pies

Herfst in een springvorm...

Toen ik deze vegan pompoen taartjes maakte rook mijn hele huis naar de meest hartverwarmende herfstgeuren!

Ik maakte deze taartjes in de avond en toen ik wakker werd kon ik ze eindelijk aansnijden. Ik moet zeggen: best breakfast ever! Haha! We hebben ook nog een vegan pompoen taartje naar mijn ouders gebracht en mij werd nu al gevraagd ze aankomende feestmaanden graag nogmaals te maken!

Ook zo gek van pompoen? Check deze pompoenhummus of vegan pumpkin lentil pies eens!


2 kleine taartjes

Ingrediënten voor het deeg:

 • 150 gram amandelmeel

 • 40 gram arrowroot

 • ¼ tl zout

 • 1 el (15 ml) agave siroop

 • 45 ml gesmolten kokosolie

Ingrediënten voor de vulling:

 • 200 gram pompoen

 • 4 tl agave siroop

 • 2 el bruine suiker (30 gram)

 • 200 ml kokosmelk

 • 1 tl koekkruiden

 • ½ tl zout

 • 1 tl vanille extract

 • 3 el maïzena

Benodigdheden:

 • garde

 • 2 kleine springvormen

 • spatel


Bereiding van het taartdeeg:

Verwarm de oven op 180ºC.

Doe alle droge ingrediënten voor het deeg in een diepe kom en mix alles door elkaar met een spatel. Voeg de natte ingrediënten toe en mix. Maak een bal van het deeg, snijd doormidden en bekleed de springvormen (en de zijkanten voor de helft) met het deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in het taartdeeg. Zet de springvormen in de oven voor ongeveer 10 minuten tot het deeg goud kleurt. Haal uit de oven en zet apart.

Bereiding van de vulling:

Schil en hak de pompoen in stukken en kook de stukken in ruim water gaar. Giet af en pureer.

Voeg samen in een grote kom de pompoen puree, kokosmelk, koekkruiden, vanille, siroop, bruine suiker, maïzena en zout.

Maak de pies:

Verdeel de vulling over de met taartdeeg beklede springvormen tot de bovenkant van het deeg. Bak voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Haal de springvormen uit de oven en laat ze afkoelen. Haal de taartjes nog niet uit de springvormen! Laat de vegan pompoen taartjes compleet afkoelen en zet daarna ongeveer 10 uur in een koelkast (dek af met wat folie).

Serveer met wat vegan slagroom en pecannoten!

vegan, green comfort food, vegan pompoen taart, vegan pumpkin pies
vegan, green comfort food, vegan pompoen taart, vegan pumpkin pies

Bekijk hieronder in mijn vlog hoe ik stap voor stap deze vegan pompoentaart maak!

Deze post heeft 2 reacties

 1. Simone

  Kun je ook 1 grote springvorm gebruiken?

  1. GreenComfortFood

   Ik gebruik in mijn vlog een springvorm van 18 cm. Als je een grotere pakt zou ik het recept iets ophogen.
   Met een grote springvorm kun je de ingrediënten wel verdubbelen denk ik hoor!

Geef een reactie