• Bericht reacties:4 Reacties

Een Wereld met wonderlijke vegan opties...

Een aantal maanden geleden schreef ik een artikel (LINK) over de vegan opties in de Efteling. Dit artikel verscheen ook in het Brabants Dagblad! Het kwam er eigenlijk in grote lijnen op neer dat de vegan opties in de Efteling ver te zoeken waren…

Vegan Magnum

Nu, een paar maanden later, was ik met vriendinnen in de Efteling en heb ik een vegan Magnum gedecoreerd op het pleintje met food trucks tussen Carnaval Festival en de stoomcarrousel in. Er zijn aparte vegan bakjes met lekkere spulletjes die je op je Magnum kan doen. Ik deed ze er allemaal op..ik kan niet echt zeggen dat de Magnum er lekkerder van werd maar goed, het was allemaal vegan dus alles moest erop haha! Jullie begrijpen mij wel toch? 😉

vegan, green comfort food, vegan efteling, vegan opties efteling 2019

Nu staat de Magnum foodtruck er alleen tijdens het negen pleinen festijn (in juli en augustus) maar de vegan Magnums zijn ook gewoon los te koop bij diversen kiosken!

Your wish is my command

Ook bracht Looopings het nieuws naar buiten dat er een vegan foodtruck zou staan naast de achtbaan Baron 1898! Omdat ik een abonnement heb ging ik er natuurlijk zo snel mogelijk heen! Helaas liep ik te hard van stapel want hij was hij nog niet open..2 dagen later wel!

Het was een zonnige dag in de Efteling. 3 meiden voor mij bestelden de vegan kapsalon. Het water liep me in de mond toen ik de bakjes voorbij zag komen. Ik bestelde ook de kapsalon en het broodje kroket. De broodjes waren er vandaag helaas nog niet dus we kregen er frietjes bij maar… de broodjes zijn wel 100% vegan!

Allemachtig wat prachtig

Ik kan niet anders zeggen dan dat de vegan kapsalon van de Efteling (€5.70) een van de lekkerste vegan junkfood gerechten is die ik ooit heb gegeten! Not kidding guys!

De kapsalon bestaat uit gekruid Jackfruit, behoorlijk pittige Kimchi, frietjes en een overheerlijke saus. Als je wilt kun je er ook nog een dot vegan mayo opdoen maar voor mij zat er al plenty of saus op! Man man wat was dit genieten..

De kroketten (€3.90) serveerden ze (ik denk omdat er nu geen broodje bij zat) met kimchii, knoflooksaus en frietjes. De kroketten zijn erg krokant en gevuld met een heerlijke vegan ragout.

Verder is er ook nog een portie vegan balletjes te bestellen (€4.10), maar ik zat zo vol van de kroketten en de kapsalon dat ik dit voor een volgende keer overlaat.

Duurzaam verwonderen

Ik ben de Efteling erg dankbaar dat zij met de vraag naar vegan meegaan. Ik ben op mijn wenken bediend hihi. Omdat de Efteling bezig is het park duurzamer te maken vind ik deze vegan opties een hele mooie stap van hen.

Ik hoop dat de vegan kiosk permanent blijft staan.. Het is echt een aanwinst voor het park, voor ons en voor de toekomst. Op naar vegan koffiemelk in het park! 😉

Deze post heeft 4 reacties

 1. Bo

  Ik denk dat ik vd week uit mijn werk alleen even langs ga om in de efteling te dineren!!! ?

  1. GreenComfortFood

   Ja echt bizar goed die kapsalon omg!

 2. Sarah

  Oooehh lekker!
  Wij gaan van de week een paar dagen dus genoeg tijd om alles uit te proberen.
  Ze hebben nu ook een vegan pasta bij de pandadroom en vegan ontbijt yoghurts bij Polles Keuken. Die wil ik ook gaan proberen. Voor het eerst niet stapels bapoas en noodles meezeulen

  1. GreenComfortFood

   Hoi Sarah! Ik hoorde vandaag van een kennis dat de truck er nergens meer te vinden is.
   Check mijn fb pagina onder de comments bij mijn Efteling artikel..
   De truck zou er in de zomermaanden gewoon staan! De Efteling:
   “we zijn aan het evalueren en beslissen of en hoe we met deze horecalocatie verder gaan”.

   Het wordt dus helaas denk ik pasta of ontbijt yoghurts :-(. Fijne dagen iig en bedankt voor je berichtje! xoxo Linda

Geef een reactie