• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, paardenbloem recept, paardenbloem honing, dandelion honey, paardenbloem gezond

Paardenbloem, de wonderbloem...

Wist je dat tijdens de hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog de paardenbloem als voedsel werd aanbevolen? De bittere stoffen van de paardenbloem boosten de spijsvertering en zorgen voor een goede doorbloeding. Paardenbloem zit vaak in detox melanges vanwege de reinigende werking. Ze helpt bij gal- en leverziektes, is bloedzuiverend, gal drijvend, bevordert de hele spijsvertering en is urine drijvend.

Je kunt alles van de plant gebruiken. De bloemen en de bladeren om thee te maken, vegan honing, een salade of wok ze! Doe twee keer per dag paardenbloemmelk (uit de steel) op puistjes of een wrat en deze verdwijnen als sneeuw voor de zon! Is het niet fantastisch om je te laten helen door de natuur?

Ik maakte vegan honing van paardenbloemen! Jeetje wat is dit lekker zeg!


Ingrediënten:

  • 5 handen vol paardenbloemen (gele lintblaadjes) (dus zonder steeltje. Het groene halsje kun je eraan laten maar dit hoeft niet)

  • 650 ml koud water

  • 750 gram ruwe rietsuiker
  • ½ citroen

  1. Doe de paardenbloemen in een pan en giet het water in de pan. Breng dit aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dit een nacht staan.
  2. Giet de paardenbloemen de volgende dag door een zeef in een andere pan. Laat alles goed uitlekken en pers de bloemen goed uit! (De bloemen kun je op de composthoop gebruiken bijvoorbeeld)
  3. Voeg een kilo ruwe rietsuiker toe aan de pan en de halve citroen in schijfjes. Verwarm langzaam op laag vuur (zonder deksel op de pan). Roer alles goed door elkaar!
  4. Laat het water verdampen zonder te koken. Goed blijven roeren en pletten want het brandt gemakkelijk aan. Laat afkoelen. Mocht het niet dik genoeg naar je zin zijn verwarm je de vegan honing nogmaals en laat je het weer afkoelen.

Leuk als cadeau, heerlijk op een boterham, pannenkoek, vegan yoghurt of doe een lepeltje in wat heet water voor heerlijke paardenbloem honing thee!

Geef een reactie