• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry

Deze Indiase vegan korma curry is een van de fijnste en snelste spicy vegan comfort food recepten die ik ken. Eerder schreef ik al over mijn liefde voor Indiaas eten bij het gerecht Saag Tempeh wat een mildere curry is.

Eigenlijk ben ik genoodzaakt mijn eigen massala (kruidenmengsel) ieder jaar te maken en in grote hoeveelheden in te vriezen omdat mijn man een liefde voor moestuinen heeft. Vorig jaar had ik namelijk maar liefst 26 bollen verse knoflook uit onze fijne kleine tuin!
Mijn man zijn liefde voor knoflook (en tomatenplanten) gaat soms zo ver dat zij op de eerste plaats staan als hij thuis komt. Als hij weer geoogst heeft medio dit jaar dan zal ik het recept en de foto’s zeker delen met jullie!

Hoewel mijn eigen massala erg lekker is gebruik ik deze keer een curry pasta die ook gewoon vegan is, hartstikke lekker en snel klaar!

Bekijk hieronder mijn vlog waarin ik stap voor stap deze vegan curry maak!


2 personen
Ingrediënten:

 • ½ komkommer

 • 1 rode of groene punt paprika

 • 1 winterpeen

 • 3 tomaten

 • 1 courgette
 • 1 rode ui

 • 1 groene of rode peper

 • eventueel wat overgebleven broccoli

 • pakje kokosmelk (light)

 • pakje vegan kip (Vivera of Naturli)

 • Pakje Korma kruidenpasta (Fairtrade)

 • kokosolie

 • koriander


 1. Snijd de komkommer, de punt paprika en de wortel in schijfjes. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes en hak de ui en de peper fijn (voor een minder spicy curry verwijder je de zaadjes van de peper).
 2. Verhit wat kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de rode ui en de peper op middelhoog vuur.
 3. Voeg de wortel, komkommer, paprika, courgette en broccoli toe. Bak even mee.
 4. Voeg de vegan kip toe en de tomaten en roerbak het geheel 5 minuten op hoge temperatuur.
 5. Voeg nu de kruiden pasta toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur, doe dan de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de wok of hapjespan en stoof het gerecht in 15 minuten gaar. Serveer de curry met rijst en Libanees flatbread of vegan naanbrood!.
vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry
vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry

Geef een reactie