vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry

Deze vegan groene curry is een van de fijnste en snelste spicy vegan comfort food recepten die ik ken. Eerder schreef ik al over mijn liefde voor Indiaas eten bij het gerecht Saag Tempeh wat een mildere curry is.
De vegan groene curry die ik nu maak heeft wat meer weg van een madras (een van de heetste curry’s op de menukaart bij de Indiër, op de Vindaloo en de Tindaloo na). Bel de brandweer!

Eigenlijk ben ik genoodzaakt mijn eigen massala (kruidenmengsel) ieder jaar te maken en in grote hoeveelheden in te vriezen omdat mijn man een liefde voor moestuinen heeft. Vorig jaar had ik namelijk maar liefst 26 bollen verse knoflook uit onze fijne kleine tuin!
Mijn man zijn liefde voor knoflook (en tomatenplanten) gaat soms zo ver dat zij op de eerste plaats staan als hij thuis komt. Als hij weer geoogst heeft medio dit jaar dan zal ik het recept en de foto’s zeker delen met jullie!

Hoewel mijn eigen massala erg lekker is gebruik ik deze keer een curry pasta die ook gewoon vegan is en hartstikke lekker en snel klaar!


2 personen
Ingrediënten:

 • ½ komkommer

 • 1 rode of groene punt paprika

 • 1 winterpeen

 • 2 tomaten

 • ½ courgette

 • 1 ui

 • 1 groene peper

 • eventueel wat diepvriesdroperwtjes

 • pakje kokosmelk

 • pakje vegan kipstuckjes (Vegetarische Slager)

 • 2 volle el groene currypasta (Koh Thai)

 • kokosolie

 • koriander


Snijd de komkommer, de punt paprika en de wortel in schijfjes. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes en hak de ui en de peper fijn (voor een minder spicy curry verwijder je de zaadjes van de groene peper).

Verhit wat kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de vegan kipstuckjes aan. Voeg de ui en de peper toe en bak een paar minuutjes mee op middelhoge temperatuur.

De rest van de groenten mogen er nu bij. Roerbak het geheel 5 minuten op hoge temperatuur.

Voeg nu de groene currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur, doe dan de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de wok of hapjespan en stoof het gerecht in 15 minuten gaar. Serveer de curry met rijst, naanbrood en gesneden koriander of als je tijd over hebt mijn recept voor Saag Tempeh als bijgerecht!

vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry
vegan, green comfort food, vegan thaise groene curry, vegan curry

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Sluit Menu