• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, vegan griekse salade, vegan comfort food recepten

Van kaas eten word je dik!

Ik ben altijd gek geweest op de smaak van de ‘echte’ fetakaas. Zo gek, dat ik op vakantie in Chersonissos (ja echt ik ben hier geweest in mijn jonge jaren) 4 kilo was aangekomen. Van dierlijke kaas eten word je echt dik!

Wat was ik blij toen ik hoorde dat ze bij onze lokale supermarkt in Rijen vegan fetakaas in het assortiment kregen! Ik ging er meteen mee aan de slag en maakte deze vegan Griekse salade.

Deze vegan feta komt goed in de buurt van de echte! Hij is heerlijk romig en zoutig van smaak. Wij zijn fan!


2 personen

Ingrediënten:

  • Violife Greek White Block

  • ½ komkommer

  • 3 tomaten

  • 1 rode ui

  • olijven

  • 1 tl mosterd

  • 3 el olijfolie

  • 1 el natuurazijn

  • zout / peper


Doe de mosterd in een slakom en meng dit met de olijfolie en natuurazijn. Snijd de ui in schijfjes, de komkommer en de tomaat in stukken. Voeg de olijven toe. Hussel alles goed door elkaar en laat alles lekker marineren.

Voeg de fetakaas toe, wat zeezout en verse peper. Hussel alles nogmaals door elkaar en serveer met bijvoorbeeld mijn recept voor tzatziki en homemade focaccia (ja ik weet het dit is Italiaans maar de combi is echt verrukkelijk!)

vegan, green comfort food, vegan griekse salade, vegan comfort food recepten

Geef een reactie