• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, vegan eton mess, vegan kerst, vegan toetje recept, vegan dessert kerst, vegan dessert, vegan merengue, vegan merengues

Vegan Eton Mess!

Een klassiek Brits recept met fruit, merengue en slagroom. Normaal dus met ei en melk. Uiteraard is de eton mess die ik maakte 100% vegan! Echt een super lekker recept. Ik denk dat ik deze zelfs met kerstmis ga maken. Zo feestelijk!

Een hele grote blunder...

Onderaan deze pagina vind je mijn vlog waar ik deze vegan eton mess maak! Ik leg je hier stap voor stap uit hoe je vegan merengue maakt. En geloof me, ik weet nu eindelijk hoe je de vegan merengue maakt voor dit recept na een hele grote blunder! Die is trouwens ook te bekijken in mijn vlog hihi. Ach, van fouten leert men 🙂


2 redelijk grote toetjes

in totaal maakt dit recept 7 merengue die je niet allemaal in het toetje gebruikt

Ingrediënten:

 • 150 ml vocht uit een kikkererwten blik (aquafaba)

 • 150 gram fijne kristalsuiker

 • 250 gram bevroren bessen

 • 2 el poedersuiker

 • sap van ½ citroen

 • kokos yoghurt


Verwarm de oven voor op 100ºC.

Meng de bevroren bessen met de poedersuiker en zet apart.

Maak de vegan merengue:

 1. Pers de helft van de citroen uit. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op in een mix kom. Voeg het citroensap toe.
 2. Klop het kikkererwtenvocht in ca. 10 min. zo dik mogelijk! Je kunt dit het beste doen met een handmixer als je geen lamme arm wilt krijgen.
 3. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. Let op: het de het merengue mengsel is echt pas klaar als je de kom onderste boven houdt en er niets uit valt trust me!
 4. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat 7 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
 5. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen.

Maak de eton mess:

Meng in een kom een paar el kokosyoghurt met de helft van het fruit. Brokkel de merengue erin (niet te fijn). Schep het mengsel op een schaal of in glaasjes en bestrooi met de overige merengue en extra bessen. Serveer meteen!

Bekijk hieronder mijn youtube vlog waar ik deze vegan eton mess maak!

Geef een reactie