• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, vegan asperge recept, vegan asperge maaltijd, vegan eiersalade, linda meijers

Asperges, een natuurlijke botox!

Waarom ik zo weg ben van deze asperge maaltijd? Asperges zijn rijk aan de vezel inuline en verjongen de huid! De Egyptenaren kenden eeuwen geleden de voordelen van asperges al en noemden deze fantastische groente het ‘witte goud’.

Asperges hebben ook een gunstige werking op de lever en de nieren. Ze werken vocht afdrijvend en bevatten maar weinig calorieën (20 kcal per 100 gram).

Vanaf half april tot eind juni is het weer asperge tijd dus tijd voor een lekker seizoensrecept! Dit recept voor vegan asperge maaltijd is super gezond en super yummy!


4 personen

Ingrediënten:

  1. Kook de aardappels in de schil gaar in ruim water. Giet af, schud een keer met de pan en laat even afkoelen tot je ze kunt vastpakken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, snijd de aardappels in schijfjes en verdeel de schijfjes in de koekenpan. Bestrooi met wat paprikapoeder, Italiaanse kruiden en zout. Bak op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten aan een kant. Draai ze daarna om met een vork.
  2. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in ruim water met wat zout. Giet de asperges af in een vergiet.
  3. Verdeel de asperges, vegan ham en vegan eiersalade over 4 borden. Serveer met de gebakken aardappels en bieslook. Geniet van deze vegan asperge maaltijd!

Klik hier voor mijn asperge hummus recept!

Geef een reactie