• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food. vegan pastasaus, romige vegan pastasaus

Als ik een keer met Jane samen eet en iets snel op tafel wil hebben (wat toch gezond is) dan maak ik vaak deze supersnelle romige vegan pastasaus. Wij zijn hier namelijk samen helemaal weg van. Lekker handig om voor de tv te eten hihi! Ik koop vaak de verse vegan pasta van de Albert Heijn, gevuld met linzen en kikkererwten. Yummy!

Edelgist wat?

Ik gebruik in mijn recept edelgistvlokken. Deze vlokken hebben een kazige smaak. Ik haal dit busje vlokken gewoon bij de lokale supermarkt. Voor ik vegan werd had ik hier nog nooit van gehoord maar nu kan ik ze echt niet meer missen in mijn keuken! Wel vind ik dat je ze heel even mee moet verwarmen. Dan komt de smaak pas echt goed tot zijn recht.


2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 4 handjesvol verse spinazie

  • 200 ml plantaardige room

  • zout / peper / verse Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm) of gewoon gedroogde kruiden uit een potje

  • olijfolie

  • 1 volle el edelgistvlokken


Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in de pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met de kruiden en de zout / peper.

Voeg nu de spinazie toe. Bak even mee tot de spinazie slinkt. Nu kan de room erbij. Draai het vuur lager en kook dit een paar minuten.

Voeg de edelgistvlokken toe en verwarm deze nog even mee in de pan. Draai het vuur uit en voeg de saus toe aan de gekookte pasta.

Serveer met wat extra edelgistvlokken, zwarte olijven of basilicum.

Geef een reactie