• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, poppysmic, vegan chocolade, vegan kinder chocolade

Vegan en 'chocoholic'.

Jane, onze driejarige dochter is vegetarisch vanaf 0 en vegan vanaf twee jaar(sinds ik zelf vegan ben). Voor die tijd kreeg ze nog wel eens een m&m of bijvoorbeeld een melkchocolade paasei. Waarom chocolade? Omdat ik niet wilde dat ze snoep met gelatine zou eten. Want dat is immers niet vegetarisch..

Toen we ons verdiepten in de melkindustrie voelden we dat we daar niet meer aan wilden deelnemen omdat elk leven  belangrijk is voor ons.

Maar goed..Jane was en is nog steeds gek van chocolade. Wat nu? Want in de supermarkt is de keuze niet reuze in lekkere vegan chocolade. Er zijn weinig goede alternatieven voor melkchocolade, vooral voor kids! Pure chocolade eitjes met pasen of een pure chocoladeletter..Je moet ervan houden, en zeker kinderen houden van een wat zachtere smaak.

Zo blij als een vegan chocolade ei

Wat was ik blij en nieuwsgierig toen ik hoorde van het bedrijf ‘Poppysmic’. Zij hebben ambachtelijke chocola ontwikkeld met de romige textuur en smeuïge bite die je gewend bent, maar dan zonder melk. Poppysmic Vegan chocolade.

Proeven bij een kopje thee

Kijk nou hoe leuk deze gekke bek chocolaatjes zijn! Jane vindt ze er geweldig uitzien en wilde ook meteen de meest idiote gekke bek proberen natuurlijk. Na 20 seconden had ze de volgende al weer in haar handen..een groot succes dus! Er was gelukkig nog wel wat over voor mij ;). Wat een lekkere chocolaatjes zeg. Het was voor mij heel gek weer eens een lekker stukje romige chocolade te proeven.

Chocola moet niet alleen maar lekker zijn. Het moet ook eerlijk voor alles en iedereen zijn. Daarom is poppysmic chocolade vegan en duurzaam. Ook in de details” – Poppysmic

Het ontstaan

Het bedrijf Poppysmic is ontstaan nadat Kayleigh Lee-On en haar man erachter kwamen dat hun zoon koemelkallergie heeft. Daardoor moest hij zijn favoriete momentje van de dag (zijn chocolade momentje) overslaan. Daarom zijn zij hun eigen chocolade gaan maken . Hoe cool is dat! Zij doen dit vol enthousiasme en passie en ook nog eens super duurzaam. In hun chocolade gebruiken zij:

  • Eerlijke cacao van Cacoa Horizons* boeren
  • Cacao zonder kinderarbeid (de cacao komt van leveranciers die ‘The Child Labour Charter’ hebben ondertekend.

Wat ik heel leuk en ook belangrijk vind is dat de chocolade wordt verpakt in o.a.

  • Volledig composteerbare en natuurlijk afbreekbaar opvulmateriaal voor de verzenddozen
  • FSC gecertificeerde verzenddozen

En nog veel meer duurzame oplossingen. Zelfs de inkt en de stickers zijn vegan. Lees er meer over op hun website!

vegan, green comfort food, poppysmic, vegan chocolade, vegan kinder chocolade

Het assortiment

Gekke bekjes, bloemen, dierenvriendjes en een smikkelreep (yummy) is nu te krijgen in hun online shop. Maar Poppysmic gaat het assortiment nog uitbreiden! De dierenvriendjes ga ik trouwens zeer zeker bestellen voor Jane haar vierde verjaardag op school in december. Iedereen kan hiervan genieten! Ook kindjes met een koemelkallergie.

Ik kan niet wachten tot de feestdagen!

Hoe fijn zou het zijn als Sinterklaas gewoon een lekkere vegan chocoladeletter in het schoentje van je kindje kan doen? Of in jouw schoen? Hihi. Ik kan niet wachten tot de feestdagen! Ze zijn namelijk iets leuks van plan…

vegan, green comfort food, poppysmic, vegan chocolade, vegan kinder chocolade
vegan, green comfort food, poppysmic, vegan chocolade, vegan kinder chocolade

Geef een reactie