Over Linda Meijers

Vegan recipes, Greencomfortfood, Vegan saucijzenbroodjes
vegan, green comfort food, change

Hoi ik ben Linda Meijers. Ik noem mezelf een comfort food veganizer, HSP, kookverslaafde, Disney- en Efteling fan, healthfreak, sporter, anglofiel, het liefst altijd buiten, moeder van kleuter Jane en getrouwd met Jos. Samen wonen wij in het Brabantse dorp Rijen tussen de boeren landschappen en de bossen.

Omdat ik al sinds mijn vijfde vegetarisch leef en gek ben op koken heb ik al veel recepten zelf gevegetariseerd (is dat Nederlands?) tot ik mijzelf begin 2018 meer met het veganisme ging bezig houden. Ik kreeg steeds meer veganistische Facebook vrienden en ik zag daardoor filmpjes, foto’s en artikelen over de melk- en ei industrie. Al die jaren dat ik vegetariër was heb ik hier vrij weinig besef van gehad. Ik ging veganistisch eten en ik kreeg nieuwe uitdaging: recepten veganiseren. Hoe dan? Nou ik vond dit best een opgave omdat ik altijd een soort van kaasverslaving heb gehad en ik vaak met kaas kookte. Maar ik ontdekte toen de vegan kazen om mee te koken en echt er ging een wereld voor me open! (toen ik eindelijk de juiste had gevonden).

Ik ben hoogsensitief. Bij mij komt dus alles dubbel zo hard binnen (popcornkrakers in de bios, auto’s, drilboren, en bij mij dus ook dierenleed). Ik heb hierdoor jarenlang best wel in boosheid geleefd tegen alles en iedereen. Ik was boos op het nieuws, op de slager, op mensen die lappen vlees kochten in de supermarkt alsof het niets was. Ik wist niet wat ik kon doen tegen deze madness van mezelf. Tot ik medio 2018 mij aansloot in Tilburg bij een groepje activisten (anonymous for the voiceless). Een wereldwijde organisatie die door middel van een “cube of truth” beelden laat zien aan publiek over wat er achter de muren gebeurt in slachthuizen, stallen, de melkindustrie enz. Er staan dan ook outreachers buiten de cube om met mensen te praten over de beelden. Ik zag hier mensen die echt geïnteresseerd waren waarom wij daar stonden. Ik voelde mij zo levendig en veel minder boos omdat ik met deze vredige demonstratie mensen kon bereiken. Wat ik veel mensen hoorde zeggen is: “maar wat eten jullie dan”? Ik kan echt niet alleen maar bonen eten hoor”.

Nou daarom ben ik dus deze website begonnen! Om mijn ervaringen en recepten te delen met mensen die bewuster willen gaan leven voor onze planeet, hun eigen lichaam en niet meer aan de industrie willen bijdragen die dit alles geen goed doet. Mensen die dus voedsel willen eten dat goed voelt voor alles en iedereen. Ik wil graag aan je laten zien hoe lekker vegan comfort food kan zijn en hopelijk kun je het ook proeven als je mijn recepten gaat proberen…

 P.s.: ik vertaal deze pagina zelf naar het Engels dus er kunnen soms wel eens wat hilarische foutjes in te vinden zijn 😉

XOXO Linda

vegan, green comfort food, baking

Ben jij nog niet zo bekend met veganisme en wil je hier meer over weten of de vegan challenge aangaan? Kijk dan op:

https://veganchallenge.nl/
https://www.veganisme.org/
https://www.veganwiki.nl/