Over Linda Meijers

Sinds mijn vierde ben ik vegetarisch

Ik ben Linda Meijers. Vegan mama van kleuter Jane (die wij vegan en tweetalig opvoeden. (Engels en Nederlands. In mijn vlogs praat ik dus ook Engels tegen onze dochter maar tegen jullie gewoon Nederlands hoor haha).

Woorden die bij mij passen zijn: comfort food veganizer, Disney- en Efteling fan, healthfreak, sporter, anglofiel (enorm fan van Engeland), het liefst altijd buiten, en ik ben getrouwd met Jos. Samen wonen wij in het Brabantse dorp Rijen tussen de boeren landschappen en de bossen.

Ik ben ontzettend hoog sensitief (HSP, een zeer gevoelig persoon) waardoor ik op mijn vierde al vegetarisch ben geworden. Mijn moeder heeft hierdoor altijd apart voor mijn gekookt waarvoor ik haar erg dankbaar ben! Ik ben mijn ouders ook erg dankbaar dat ook zij sinds eind 2019 vleesvrij zijn gaan eten!

green comfort food, linda meijers, vegan mama, vegan opvoeden, vegan kinderen
vegan, green comfort food, lake district

Mijn weg naar veganisme

Omdat ik al sinds mijn vierde vegetarisch leef en gek ben op koken heb ik al veel recepten zelf gevegetariseerd (is dat Nederlands?) tot ik mijzelf begin 2018 meer met het veganisme ging bezig houden. Ik kreeg steeds meer veganistische Facebook vrienden en ik zag daardoor filmpjes, foto’s en artikelen over de melk- en ei industrie. Al die jaren dat ik vegetariër was heb ik hier vrij weinig besef van gehad. Ik ging veganistisch eten en ik kreeg nieuwe uitdaging: recepten veganiseren. Hoe dan? Nou ik vond dit best een opgave omdat ik altijd een soort van kaasverslaving heb gehad en ik vaak met kaas kookte. Maar ik ontdekte toen de vegan kazen om mee te koken en echt er ging een wereld voor me open! (toen ik eindelijk de juiste had gevonden).

Ik was boos op iedereen!

Ik ben hoogsentitief. Bij mij komt dus alles dubbel zo hard binnen (popcornkrakers in de bios, auto’s, drilboren, en bij mij dus ook dierenleed). Ik heb hierdoor jarenlang best wel in boosheid geleefd tegen alles en iedereen. Ik was boos op het nieuws, op de slager, op mensen die lappen vlees kochten in de supermarkt alsof het niets was. Ik wist niet wat ik kon doen tegen deze madness van mezelf.

Mijn boosheid omzetten in positiviteit

Medio 2018 sloot ik mij aan in Tilburg bij een groepje vegan activisten (anonymous for the voiceless). Een wereldwijde organisatie die door middel van een “cube of truth” beelden laat zien aan publiek over wat er achter de muren gebeurt in slachthuizen, stallen, de melkindustrie enz. Er staan dan ook outreachers buiten de cube om met mensen te praten over de beelden. Ik zag hier mensen die echt geïnteresseerd waren waarom wij daar stonden. Ik voelde mij zo levendig en veel minder boos omdat ik met deze vredige demonstratie mensen kon bereiken.

Waarom ik deze vegan food blog en youtube vlogs ben begonnen...

Wat ik veel mensen hoorde zeggen is: “maar wat eten jullie dan”? Ik kan echt niet alleen maar bonen eten hoor”. Nou daarom ben ik dus deze website begonnen! Om mijn ervaringen en recepten te delen met mensen die bewuster willen gaan leven voor onze planeet, hun eigen lichaam en niet meer aan de industrie willen bijdragen die dit alles geen goed doet. Mensen die dus voedsel willen eten dat goed voelt voor alles en iedereen. Ik wil graag aan je laten zien hoe lekker vegan comfort food kan zijn en hopelijk kun je het ook proeven als je mijn recepten gaat proberen…

Verder laat ik in mijn vegan Youtube kanaal Linda Meijers ons leven als vegan familie zien en hoop ik hiermee mamas te helpen die hun kinderen vegan willen opvoeden of mensen te inspireren op het gebied van veganisme.

vegan, green comfort food, baking
vegan voedingspraktijk linda meijers

Mijn Vegan voedingspraktijk Linda Meijers

In 2018 begon ik naast deze blog ook een opleiding natuurvoedingsadviseur. Mijn droom was om mijn eigen vegan voedingspraktijk te beginnen en hiermee nog meer mensen te helpen op hun weg naar een plantaardigere / vegan lifestyle. In 2020 ben ik voor deze opleiding op HBO niveau geslaagd en ben ik officieel mijn vegan voedingspraktijk Linda Meijers gestart! Ik ben dus natuurvoedingsadviseur maar wel 100% vegan! Lees HIER meer.