• Post Comments:0 Reacties
vegan, green comfort food, lake district

Soms moet ik gewoon even een met de natuur zijn en op een berg gaan zitten. Helemaal stil. Niks. Ik heb dan ook het liefst uitzicht op nog meer bergen. Geen dorpen of wegen maar gewoon de puurheid van de natuur om me heen. Ik fantaseer dan dat we honderden/duizenden jaren terug leven zonder auto’s, bio industrie en noem maar op. Soms denk ik wel eens dat ik in het verkeerde tijdperk ben geboren. Zie je mij al als holbewoner gaan?
Een keer per jaar gaan mijn man en ik dan ook met z’n tweetjes naar de UK. Even quality time that means: pints drinken in een bruine pub, bergwandelingen maken die Jane nog niet kan doen en ons aansluiten bij een eventuele foute lokale spooktocht. Dit jaar hadden we gekozen voor het dorpje Keswick in het Lake District. Ik was op voorhand een beetje ongerust of ik daar wel mijn veganistische levensstijl kon naleven op een acceptabele manier of dat ik in de supermarkt iedere dag een zak wortelen moest gaan halen. Aangekomen in het Lake District natuurlijk eerst een berg op voor we naar ons b&b gingen. Uiteindelijk aangekomen in het b&b wachtte ons een enorme fijne verrassing. De eigenaren van het b&b waren namelijk zelf ook erg bezig met vegetarisme en veganisme. Ik geloof in de Secret. Je trekt aan wat je uitstraalt?! Er werd voor ons havermout gemaakt met sojamelk en ik had vegan worstjes bij mijn ontbijt. Ook kregen we iedere dag vers gemaakte vegan cakejes mee. Het B&B heet Honister house

De volgende dag vroeg uit de veren om na het heerlijke ontbijt weer een berg op te gaan. Het was redelijk mistig en dat maakt het altijd een beetje mysterieus vind ik. Boven aangekomen stonden er wat schapen heerlijk te grazen. Hier kan ik zo blij van worden! Ik kan me het leven van schapen erger inbeelden. De schapen hier zijn altijd gekleurd met een soort graffiti. Toen ik een aantal jaren geleden in Noord Ierland was en aan de bar zat met wat lokale schapenboeren heb ik me laten vertellen dat ze dit doen omdat ze vaak elkaars schapen stelen. Sommige boeren kleuren hun schapen rood of blauw of groen maar als je een blauw schaap van een ander steelt en jouw schapen zijn eigenlijk rood dan spuit je er gewoon een blauwe streep op. Je hebt dus veel schapen met een regenboogvacht. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Wat vind jij?

vegan, green comfort food, Keswick

Eenmaal weer terug gingen we naar Kat’s kitchen een heuse vegan lunchroom midden in het kleine dorpje Keswick! Hoe vet is dit dan! Een klein gemoedelijk tentje met super aardig personeel, rustig muziekje, uitzicht op de bergen en een menukaart waar ik heel blij van werd. Ik nam koffie met havermelk en de aubergine uit de oven met ratatouille en vegan feta kaas. Mnonmnon. Dit recept ga ik absoluut zelf proberen te maken. Wij komen hier zeker nog eens terug.

Het dorpje Keswick is ontzettend cute en gezellig. Er is hier op donderdag een markt waar de lokale indiër bijvoorbeeld heerlijke vegan curry’s maakt. Er zijn verschillende pubs te vinden allemaal op rol afstand van elkaar waar bij bijna iedere pub vegan recepten op de menukaart te vinden zijn. Ja niet vegetarisch maar echt veganistisch! Iets wat je (vind ik zelf) in Nederland niet vaak ziet (in ieder geval niet in onze omgeving in Brabant) Het speelt hier echt. Mensen zijn ermee bezig. Ik vind dit echt fantastisch om te zien.

Maar goed, we zijn ook een dag naar een stad (Carlisl) gereden bij de Schotse grens omdat ik graag naar een grote supermarkt wilde om vegan producten te scoren. Onderweg zagen we om de haverklap trailers achter SUV’s met jonge kalfjes erin. Sommigen van hen waren net geboren, ze waren gewoon nog nat. Deze baby’s waren weg gerukt van hun moeder en nu met andere baby’s onderweg naar een veilinghuis in Carlisl waarvandaan ze weet ik veel waar terecht zijn gekomen. Ik heb dik zitten huilen in de auto. Wat ben ik blij dat wij hier niet meer aan bijdragen.


 

Foto: De lekkere vegan producten die we uit de Engelse supermarkten hebben meegenomen

Conclusie: het Lake District is erg vegan friendly. Het is een van de meest fijne plekjes op aarde vinden wij!

Geef een reactie