• Bericht reacties:0 Reacties

De geur van versgemaakte jam doet me denken aan vroeger

Mijn opa en oma hadden vroeger een moestuintje. Wij noemden dat ‘het landje’. Hier waren mijn broertje en ik vaak in het weekend te vinden als kleine kinderen.

Mijn opa verbouwde hier volop fruit: kruisbessen, blauwe bessen, aardbeien, rode besjes, bramen. We mochten vaak mee helpen fruit plukken waarna thuis door mijn oma de hele kelder vol met huisgemaakte jam werd volgepropt met potten verse jam. Het hele huis rook dan naar fruitparfum.

vegan, green comfort food, frambozen chia jam, jam zonder suiker recept

Een superfood frambozen jam

Ik koos ervoor chia zaadjes toe te voegen omdat ik geen toegevoegde suiker wilde gebruiken deze keer. De chiazaadjes geleren het fruit zonder dat daar extra geraffineerde suikers of gelatine bij komt kijken! Chia zaadjes zijn ook nog eens een superfood. Ze bevatten magnesium, omega 3 vetzuren, calcium, eiwitten, volop vezels en nog veel meer goedheid!


Ingrediënten:

  • 400 gram bevroren frambozen

  • sap van 1 citroen

  • snufje kaneelpoeder

  • 4 tl chiazaad

  • 2 tl agavesiroop


  1. Doe de frambozen samen met het citroensap in een diepe pan. (ik gebruik een braadpan). Laat dit 5 minuten op laag vuur staan of tot de frambozen zacht zijn.
  2. Plet de frambozen met een lepel.
  3. Roer nu de chiazaadjes erdoor, het kaneelpoeder en de agavesiroop en laat de pan nog 5 minuten staan op laag vuur. Giet in goed schoongemaakte potjes. Super leuk om deze cadeau te doen aan iemand.
  4. Deze jam is heerlijk op een cracker!
vegan, green comfort food, frambozen chia jam, jam zonder suiker recept

Geef een reactie