• Bericht reacties:0 Reacties
vegan, green comfort food, vegan tonijnsalade, de beste vegan tonijnsalade, veggiedeli vegan tonijn
vegan, green comfort food, vegan tonijnsalade, de beste vegan tonijnsalade, veggiedeli vegan tonijn, linda meijers

Ik lieg niet. Dit is de beste vegan tonijnsalade ever!

Hoe maak je de beste tonijnsalade ever? Nou, in december ontving ik een pakketje van de geweldige vegan webshop Veggiedeli met hierin o.a. ‘Wie Tuna Original’. Tot de dag van vandaag heeft deze in mijn koelkast gelegen omdat ik eigenlijk niet wist wat ik ermee moest doen en het pakje er gewoon heel erg uit zag als de real thing. Ik was er een beetje bang van haha.

Nu heb ik mijn oude kookboeken uit de kast gepakt waarin ik ooit een non vegan tonijnsalade had opgeschreven. Ik weet nog dat deze tonijnsalade een echte hit was als ik deze op feestjes maakte. Nu heb ik dus dat recept gepakt en de Wie Tuna Original gebruikt ipv echte tonijn (duh) en ow mijn god ik heb echt nog nooit zoiets lekkers gemaakt! Dit is de beste vegan tonijnsalade ever jongens en het beste lunch broodje!

En jouw andere recept voor vegan tonijnsalade dan?

Mijn andere recept voor vegan tonijnsalade is ook erg lekker natuurlijk en super gezond! Deze is heerlijk als een salade te eten en ook nog steeds een van mijn favoriete brood belegjes. Maar de beste tonijnsalade ever…degene die het beste in de buurt komt van ‘the real thing’. Ja dat is toch echt het recept hieronder!


2 broodjes

Ingrediënten voor de beste vegan tonijnsalade:

De rest van de ingrediënten voor het beleggen van het broodje:

 • 2 afbak Ciabattina’s (Albert Heijn)

 • 6 volle el vegan soja kwarq

 • 3 tenen knoflook, uitgeperst

 • zout / peper naar smaak

 • ½ courgette, in plakjes gesneden

 • 1 rode ui, in ringen gesneden

 • 4 radijsjes, in plakjes gesneden

 • ½ zakje rucola sla


 1. Open het pakje Wie Tuna Original Doe de inhoud in een kom en trek de vegan tonijn uit elkaar met je handen.
 2. Voeg de vegan soja kwarq, vegan mayo, mosterd, zwarte olijven, appel, peper / zout naar smaak en de sambal toe. Meng alles goed door elkaar.
 3. Bak de broodjes af in de oven volgens de verpakking.
 4. Maak ondertussen de saus: Meng 6 el soja kwarq met 3 tenen uitgeperste knoflook en wat peper en zout.
 5. Beleg nu het broodje:
 6. Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten royaal met de saus. Leg hierop wat rucola sla, de courgette plakjes en de radijsjes.
 7. Kwak er nu een bizar grote hoeveelheid vegan tonijnsalade op (geloof me dit wil je), en hier bovenop wat gesneden uienringen.
 8. Leg de bovenkant van de Ciabattina er met de kwarq kant naar beneden op.

Geef een reactie