• Bericht reacties:0 Reacties

Ik schaam me diep. Vroeger was het normaal om je kinderfeestje bij Burger King of Mc Donalds te vieren en het laatste waar ik moeite mee had was om die burger van het happy meal te laten staan. Echt zo stom eigenlijk want volgens mij ging het echt alleen om dat zompige broodje met die 2 augurken erop..Ik kan nu gewoon zoveel augurken als ik wil op mijn vegan hamburger doen. Dit noem ik pas echt een ‘happy meal!’

vegan, green comfort food, burger

Voor 2 personen

 • 2 van je favoriete vegan burgers (ik gebruik de burgers van Vegafit)

 • kropsla

 • 1 tomaat

 • 1/4 komkommer

 • 3 zongedroogde tomaatjes
 • kokosolie om in te bakken

 • 1 wortel

 • Alpro Soya yoghurt naturel

 • 1 el vegan mayo

 • zout / peper / kerriepoeder

 • 1 dikke augurk

 • 1 knoflookteen

 • 2 bagels

 • 1 avocado

 • wat citroensap

 • 2 plakjes vegan kaasplakken

 


Bereiding:

 

Maak een saus van de Alpro soja yoghurt en de mayo. Voeg wat zout / peper en kerriepoeder toe. Rasp de wortel, pers de knoflook uit en voeg toe aan de saus. Mix alles door elkaar en zet apart.

Snijd de komkommer, de tomaat en de augurk in dunne plakjes.

Maak een mengsel van avocado, wat citroensap, zout / peper. Zet apart.

Bak de vegan burgers in de kokosolie. Leg op iedere burger een plakje vegan kaas en doe een deksel op de pan. Laat 1 minuut mee bakken tot de kaas begint te smelten.

Snijd de bagels open. Besmeer royaal met de saus. Leg hierop een blaadje sla en dan de burger. Hierop weer de plakken tomaat, augurk, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Een dikke dot avocado mengsel en leg de andere helft van de bagel erop.

vegan, green comfort food, best vegan burger, vegafit

Geef een reactie