• Bericht reacties:0 Reacties

Lekkere ouderwetse boerenkool. Het mag weer want ‘de vorst is eroverheen’ zegt mijn moeder altijd. Ik vind dit echt comfort food. Nou vind ik dit al snel hoor als er gepureerde aardappel bij komt kijken. Lekker makkelijk en je hebt het zeer snel gemaakt. Nu de vegan rookworst sinds kort bestaat is het echt een feestje geworden! Ik koop het liefst blad boerenkool bij de groenteboer en snijd hem dan zelf fijn in een keukenmachine omdat ik vind dat er dan meer smaak aan zit maar dit is natuurlijk wel meer werk. Wist je dat boerenkool een echt superfood is? Lees er hier meer over

vegan, green comfort food, vegan boerenkool

4 personen

  • 500 gram gesneden boerenkool

  • 1.5 kg stamppot aardappelen of extra kruimige

  • 1 ui

  • sojamelk

  • klont plantaardige boter

  • zout/ peper / nootmuskaat

  • 2 pakken vegan rookworst (Albert Heijn)


Doe de boerenkool in een grote pan. 4 tl zout erbij en op hoog vuur doorroeren tot de boerenkool is geslonken. Zet het vuur wat lager.

Was de aardappelen. Ik schil aardappelen nooit want ik ben van mening dat je dan alle vitamines weg schilt maar de keuze is aan jou. Snijd de aardappelen door midden en leg ze bovenop de boerenkool. Snipper een ui en leg op de aardappelen. Voeg nu 2 glazen water toe. Deksel op de pan en kook tot de aardappelen gaar zijn. Giet af.

Voeg de klont boter toe en sojamelk. Stamp en voeg meer sojamelk bij tot het een mooie stamppot structuur heeft. Voeg zout / peper en nootmuskaat naar smaak toe.

 

Ps: ik bak de boerenkool altijd op met boter in een koekenpan zodat het een korstje krijgt en dan serveer ik de rookworst op de boerenkool in de pan. Lekker met plantaardige jus en pittige mosterd.

Geef een reactie